Inbraakbeveiliging

Met goede inbraakbeveiliging verklein je de kans op een inbraak in je woning of bedrijfspand aanzienlijk. Er zijn verschillende manieren om je woning te beveiligen tegen inbraak. Dat begint bij degelijke deur- en raambeveiliging met goed hang- en sluitwerk, maar je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarmsysteem waarin je verschillende functies integreert, zoals inbraakdetectie en camerabewaking.

Kosten inbraakbeveiliging

De kosten voor inbraakbeveiliging hangen af van het type beveiliging. Een uitgebreid alarmsysteem is uiteraard duurder dan alleen goede sloten op je ramen en deuren. Wat kun je aan kosten verwachten bij de verschillende vormen van inbraakbeveiliging?

Type inbraakbeveiliging Kosten
Deurbeveiliging € 40 - € 500
Raambeveiliging € 50 - € 250
Alarmsysteem € 750 - € 2.500
Camerabewaking € 300 - € 2.000
Rolluiken € 150 - € 2.500

--

Deur- en raambeveiliging

Goede deur- en raambeveiliging zijn een essentieel onderdeel van inbraakbeveiliging. Via deuren en ramen zullen indringers immers als eerste proberen naar binnen te komen. En daar hebben ze meestal niet veel voor nodig. Voor zowel je deuren als ramen zijn goede sloten onmisbaar.

Hoe zorg je voor goede deurbeveiliging?

Beveiliging van je deuren kun je op verschillende manieren aanpakken. Onder andere door:

 • Hang- en sluitwerk
 • Deurspionnen
 • Deurkettingen
 • Dievenklauwen
 • Magneetcontacten
 • Deurbel met camera

Meer over deurbeveiliging

Hoe zorg je voor goede raambeveiliging?

Ook voor je raambeveiliging heb je verschillende mogelijkheden:

 • Hang- en sluitwerk
 • Dievenklauwen
 • Barrièrestangen
 • Glasbreukmelders
 • Magneetcontacten

Meer over raambeveiliging

Glasbreukmelders en magneetcontacten zijn voorbeelden van detectoren die je koppelt aan een alarmsysteem. Wanneer iemand door je raam of deur naar binnen wil komen, zenden de detectoren een sein naar je alarmsysteem waardoor er een alarm afgaat en je een waarschuwing krijgt.

Alarmsysteem met detectoren

Wil je je huis of pand echt goed beveiligen en eventuele inbrekers afschrikken, dan kies je voor je inbraakbeveiliging een professioneel alarmsysteem. Een alarmsysteem werkt op basis van detectoren. Wanneer er iets verdachts wordt gedetecteerd, krijgt het systeem een signaal en gaat er een alarm of krijg je een bericht via je telefoon.

Er zijn verschillende typen detectoren:

 • Bewegingsdetectoren
 • Trildetectoren
 • Raamcontacten
 • Glasbreukdetectoren

Je kunt het systeem zo uitgebreid maken als je wilt en kiezen tussen een bekabeld systeem, een draadloos systeem of een combinatie van beide. Ga je voor een draadloos of een gecombineerd alarmsysteem, dan kun je op een later moment ook nieuwe detectoren toevoegen en koppelen aan je systeem.

Camerabewaking

Om de veiligheid nog verder te verbeteren, kun je je inbraakbeveiliging uitbreiden met camerabewaking. Hiermee schrik je inbrekers niet alleen af, maar kun je ook verdachte situaties vastleggen. Bij sommige camerasystemen heb je de mogelijkheid om de situatie thuis of op afstand, bijvoorbeeld op het werk, real time te bekijken.

Meer over camerabewaking

Rolluiken

Een andere manier om inbrekers te weren, is via rolluiken. Dit is niet alleen een veilige, maar ook een praktische oplossing. Je gebruikt ze namelijk ook als isolatie of zonwering. Je kunt een rolluik niet alleen voor je ramen, maar ook voor je deur plaatsen. Rolluiken zijn verkrijgbaar in allerlei materialen en diktes en kunnen elektronisch bedienbaar zijn. De prijzen variëren dan ook sterk.

Inbraakbeveiliging voor bedrijven

Wanneer je inbraakbeveiliging zoekt voor je bedrijf, heb je misschien behoefte aan bedrijfsmatige en meer uitgebreide beveiliging dan voor een woning. Denk aan inbraakwerend veiligheidsglas, rolluiken en eventueel toegangscontrole met pasjes, codes of vingerafdrukken. Dit kun je allemaal meenemen als je offertes gaat aanvragen.

Vraag direct tot wel zes offertes aan en vergelijk de prijzen van inbraakbeveiliging.

Inbraakbeveiliging voor winkels

Inbraakbeveiliging voor winkels vraagt weer wat anders van een alarmsysteem. Zo wil je in een winkel niet alleen inbraak maar ook diefstal voorkomen. Behalve camerabewaking kun je voor je winkel denken aan bijvoorbeeld een overvalknop en detectiepoortjes, gekoppeld aan beveiligingsetiketten op de producten die je verkoopt. Een rolluik voor je etalage kan een ander interessant middel zijn om je winkel te beveiligen.

Wil je weten wat inbraakbeveiliging kost voor jouw winkel? Vraag dan direct tot wel zes offertes aan bij verschillende bedrijven.